Affiliate marketing

De organische zoekresultaten en jouw positie in Google

Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergegeven worden onder en boven de gesponsorde (betaalde) resultaten.

Deze posities zijn gratis en worden bepaald door de algoritmen achter de zoekmachine en in hoeverre de website relevant is voor het betreffende zoekwoord.

Zoekterm: Timmerwerken – Google – 22-01-2019

De positie van gesponsorde (betaalde) resultaten (de advertenties) worden naast de relevantie bepaald door het bedrag dat per klik wordt betaald. 

Wanneer er gesproken word over zoekmachine optimalisatie of “SEO” word er enkel het verbeteren van je positie in de organische resultaten bedoelt. Word je goed gevonden in deze resultaten dan krijg je dus bezoekers zonder dat elke bezoeker nog geld kost.

Hoe krijg ik mijn website hoog in de resultaten bij Google? 

Een zoekmachine als Google let op 200 factoren voor het berekenen welke positie een website krijgt in de zoekresultaten.

Belangrijke factoren zijn de relevantie van het zoekwoord met jouw webpagina. Manieren om dit voor elkaar te krijgen is door de zoekterm bijvoorbeeld in je website teksten en ‘title tag’ te verwerken. 

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden van de intentie van de zoeker. Heeft hij een vraag, beantwoord dan zijn vraag. Dit wordt ook wel user-intent genoemd.

Maak naast de titel ook de meta description aantrekkelijk om op te klikken.

Google resultaat – Websitescanner 22-01-2019

Bij de bovenstaande afbeelding is de paarse titel de title tag en de tekst daaronder de meta description. Beide hebben een maximale lengte.

Is je title tag en meta description niet relevant genoeg? Dan kan het zijn dat Google of een andere zoekmachine deze herschrijft en dus anders weergeeft in de zoekresultaten.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je website voor de organische zoekresultaten? Neem dan gerust contact op.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


10+ Jaar evaring
Ervaring als publisher én adverteerder
Al 100+ sites gebouwd