Waarom wordt mijn site niet gevonden in Google?

Waarom wordt mijn site niet gevonden in google ? Vaak is er op deze kreet om hulp een logisch verklaring. Bijvoorbeeld als je site nog maar net online is zal je site niet direct in Google te vinden zijn. Hieronder hebben wij nog enkele ander mogelijkheden.

Niet gevonden in Google

Er wordt nog niet of niet genoeg gelinkt naar je website

Zoekmachines zullen een website pas indexeren en opnemen als andere sites naar jou website linken. Of de site is aangemeld bij Google webmaster tools. Veel links van gerelateerde en goede websites zorgen tegelijk voor een hogere waardering voor Google. Het is dus belangrijk om aan linkbuilding te doen. Zodra er gelinkt wordt naar jou website zullen zoekmachines deze vanzelf gaan indexeren.

Pas een paar dagen online

Is je site pas net online? Dan duurt het nog even voordat de site wordt bezocht door Google. Afhankelijk van een aantal factoren kan dit enkele dagen tot enkele weken duren. Het gaat meestal sneller als de site aangemeld wordt bij Google Webmaster Tools.

De website is geheel opgebouwd in Flash

Flash is al een wat verouderde techniek. Met flash kan Google de tekst niet doorlezen en zal jouw website waarschijnlijk veel slechter worden geïndexeerd. Als een website in Flash is gemaakt zal er tegenwoordig ook in Webmastertools een melding worden getoond.

Zoekwoorden worden niet gebruikt op de site

Om op bepaalde termen gevonden te worden, moet je er voor zorgen dat deze ook worden gebruikt in jouw web teksten, anders zullen zoekmachines jouw site als niet relevant voor deze zoekwoorden/keywords beschouwen. Zorg voor goede, gerelateerde content en afwisselend taalgebruik.

Getroffen door de Google Sandbox-filter

Dit filter, bedoeld om het spammers lastig te maken, kan er voor zorgen dat nieuwe sites enige tijd niet of nauwelijks in zoekresultaten verschijnen. Als je site wat langer online is dus ongeveer een half jaar zal deze filter van je site vaak af gaan.
Of deze Google Sandbox nog steeds actief is is onbekend.

De site is gemarkeerd als spam

Je site is gemarkeerd als spam, is gehackt of heeft materiaal wat volgens Google onethisch is. Daardoor is je site vaak verwijderd uit Google of een stuk lager gezet in de zoekmachine.

Door het overweldigende aantal reacties en tijd tekort om deze allemaal te beantwoorden, wanneer ik hier tijd voor heb zal ik dit natuurlijk nog wel doen.

Probeer anders de gratis tool Websitescanner.io. Of ga actief met zoekmachine geoptimaliseerde teksten schrijven met behulp van de tool webtexttool.

Zelf leren hoe je zoekmachine optimalisatie kunt toepassen? Leer het dan via SEO eLearning van Udemy.

Tim van Iersel Door Tim van Iersel Eigenaar van Maken Media / Websitescanner. Meer dan 6 jaar ervaring met zoekmachine optimalisatie.

Laat een reactie achter