Affiliate marketing

Interactieve tools door affiliate publishers

Het wordt voor affiliates steeds belangrijker om waarde toe te voegen. Voeg je geen waarde toe dan krijg je het ook steeds moeilijker in de zoekmachines. 

Het is voor publishers belangrijk om publiek aan te spreken en inhoud te creëren die ook daadwerkelijk wordt ‘geconsumeerd’. Het is niet meer simpelweg iets online gooien in de hoop dat mensen direct doorklikken maar je moet ze verleiden om te kopen.

Een mooie manier om mensen te verleiden is door data op een nieuwe manier weer te geven. Als je kijkt naar grote nieuwssites dan zie je steeds vaker dat zij content ook als interactieve tools terug geven. Dit is zeker ook een kans voor affiliates.

Wat kunnen affiliates doen

Het is voor affiliates vooral interessant om data die ze al krijgen in te zetten voor het creëren van nieuwe dataweergaven. Een mooi voorbeeld is de interactieve ‘sofa sizer’ van made.com. Dit is natuurlijk niet een idee vanuit een publisher maar dit zou wel heel makkelijk kunnen. 


Bol.com rekening opvulller

Een ander mooi voorbeeld uit het verleden is de Bol.com rekening opvuller. Hierbij kreeg iemand automatisch aanbevelingen met meerdere ebooks die iemand kon selecteren om net €20,00 te kunnen bereiken bij bol.com. Dit waren ebooks van 2 of 3 cent. 

Hierdoor hoefde mensen geen meerdere euro’s aan verzendkosten te betalen, duidelijke Win-Win situatie voor affiliate en bezoeker.

Uiteraard zijn alle sales dan van een laag bedrag. Het gaat dan vooral om het volume aan sales als publisher en wat grotere bestellingen misschien wel enkele dagen later.

Wat kunnen adverteerders doen

Adverteerders kunnen affiliates hier vooral in ondersteunen door data beschikbaar te stellen. Zijn er op dit moment al publishers bezig jouw data?

Ga het contact dan aan om samen te werken om zo op een nieuwe creatieve manier meer mensen te kunnen bereiken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


10+ Jaar evaring
Ervaring als publisher én adverteerder
Al 100+ sites gebouwd