Affiliate marketing

Wanneer kan ik de eerste sale verwachten bij Affiliate Marketing?

Het antwoord op de vraag “Binnen hoeveel tijd kun je de eerste sale verwachten met affiliate marketing?” is “het verschilt.”

De ene site heeft binnen enkele dagen de eerste sale, de ander doet er meerdere maanden over. Binnen hoeveel tijd je zelf sales maakt ligt er aan de niche, de adverteerders en jouw website bezoekers.

Zelf heb ik Conversie ratio’s van een klik naar een conversie van 1 tot 15%. (15% dus 15 van de 100 mensen die klikte en daarna iets kochten was volgens de adverteerder een zeer hoog percentage).

Verschillen per affiliate niche

Als het gaat om producten die je dagelijks nodig hebt dan kun je verwachten dat je wat sneller sales maakt. Als je bijvoorbeeld een boeken promoot dan zul je deze redelijk snel verkopen. 

Het is een product waar mensen vaak niet super lang over nadenken en als je een van de bekendere boekenwinkels promoot (Bol.com) dan is de sale zo gemaakt. Promoot je reizen naar verre landen? 

Dan denken mensen liever nog wat langer na voordat ze een reis bestellen. Misschien moeten ze ook nog even met het gezin overleggen?

Verschillen per adverteerder

Elke adverteerder is anders, de een is zeer vertrouwd, de ander heeft een snel check-out proces. 

Bekijk als affiliate goed welke bedrijven je wilt promoten en ga ook na of de website goed converteert. Het kan zomaar zijn dat een adverteerder met een lagere commissie je uiteindelijk veel meer oplevert. 

Heb je nog geen sales gemaakt? Test dan eens een andere adverteerder.

Website bezoekers

Promoot je robotstofzuigers op je websites en deel je een linkje op je persoonlijke Facebook pagina of deel je een link naar de website van de adverteerder dan is de kans dat je iets verkoopt zeer klein. 

Mensen hebben geen probleem, ze zochten niet naar een oplossing en het is ook lastig om ze over te halen om een robotstofzuiger aan te laten schaffen. Ze klikken misschien even om te kijken maar de daadwerkelijke sale blijft veelal uit.

Als je meer aandacht op focust om op de term “Robotstofzuiger kopen” het in Google goed te doen heb je al meer kans van slagen. Als iemand dan op je website binnenkomt dan hebben ze al de intentie om er een te kopen. 

Wat je dan kunt doen is de nog advies geven welke ze moeten kopen en je kunt een sale maken. 

Binnen hoeveel tijd had je zelf je eerste sale?

Heb je zelf al sales gemaakt? Deel in de reacties binnen hoeveel tijd je zelf de eerste sale had. Heb je meerdere websites? Deel dan gerust per website hoelang het duurde.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


10+ Jaar evaring
Ervaring als publisher én adverteerder
Al 100+ sites gebouwd