.Amsterdam domeinnaam geeft geen SEO voordeel

In tegendeel tot wat enkele hosting bedrijven in hun promotie beweren helpt een .amsterdam domeinnaam niet om beter gevonden te worden in bijvoorbeeld Amsterdam zo liet Google weten via het Webmaster Central Blog

Waarom kiezen voor een nieuwe TLD?

De nieuwe top level domains geven iedereen weer de kans om de domeinnaam te registreren die zij willen. Veelal zijn alle .nl en .com domeinnamen bezet en kan een domeinnaam als schoenenwinkel.amsterdam iemand helpen om alsnog de juiste naam te registreren.

Het nadeel van nieuwe Top Level Domains is dat nog niet iedereen gewend is aan domeinnamen eindigen op .amsterdam , .brand of bijvoorbeeld .watch en het webadres onjuist zullen intypen.

Vindbaarheid van een Top Level Domain domeinnaam vergroten

Nieuwe Top Level Domains hebben volgens Matt Cutts een korte incubatie periode.

Een goede tip is om je website direct aan te melden bij Google Searchconsole (Webmastertools). Hiermee geef je ook direct aan Google aan dat je website bestaat.

Geef daarnaast duidelijk in de code aan om welke taal de pagina is geschreven. Dit heeft wel grote invloed op de lokale vindbaarheid.

Domeinnaam registreren? Dat kan o.a. via de volgende Nederlandse partijen:

Yourhosting
Neostrada

Tim van Iersel Door Tim van Iersel Eigenaar van Maken Media / Websitescanner. Meer dan 6 jaar ervaring met zoekmachine optimalisatie.

Laat een reactie achter